Η αίσθηση του "ωραίου" σε παιδιά και ενήλικες αναγνώστες

Ημερομηνία Έναρξης:
Ημερομηνία Λήξης:
Διάρκεια: 2 ώρες
Αφίσα Εκδήλωσης
Εκδόσεις Νήσος & "Σχεδία"-Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης

Οι εκδόσεις «Νήσος» και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με θέμα: Η αίσθηση του "ωραίου" σε παιδιά κι ενήλικες αναγνώστες, το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 11.00 στο χώρο του εκδοτικού οίκου (Σαρρή 14, Αθήνα).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων από την ίδρυση της «Σχεδίας» και των 30 χρόνων από την ίδρυση της Νήσου. Δεν είναι η πρώτη φορά που «Σχεδία» και «Νήσος» συμπλέουν. Η έκδοση του βιβλίου «Το Πολύχρωμο Σχολείο» από τη  «Νήσο» το 1995 αποτελεί την πρώτη δημοσιοποίηση της  μεθοδολογικής προσέγγισης της «Σχεδίας»  αναφορικά με τη χρήση της τέχνης ως μέσου για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι παράλληλες έκτοτε πορείες της θεωρητικής αναζήτησης των εκδόσεων «Νήσος» και του καλλιτεχνικού ακτιβισμού της «Σχεδίας» βρίσκουν στην εκδήλωση για την «αίσθηση του ωραίου»  ένα σημείο σύγκλισης.

Η εκδήλωση  περιλαμβάνει πάνελ συζήτησης  αναφορικά με την εξερεύνηση  της καλαισθητικής κρίσης παιδιών κι ενηλίκων σε σχέση τόσο με το λόγο όσο και με την έντυπη εικόνα.  

Συντονισμός συζήτησης: Πάνος Χαραλάμπους, Εικαστικός, καθηγητής και πρώην πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Ομιλητές/Ομιλήτριες:

Έλλη Δρούλια, Φιλόλογος-Ιστορικός

Σοφία Παπαδοπούλου, Αρχιτέκτων-Εικονογράφος

Ελευθερία Ράπτου, Θεατρολόγος - Εκπαιδευτικός - Κριτικός Θεάτρου

Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Εκπαιδευτικός

 

Επίσης, θα γίνει ψηφιακή  παρουσίαση των εντύπων της «Σχεδίας», που έχει επιμεληθεί εικαστικά η Γεωργία Αλεβιζάκη από το 2000 μέχρι σήμερα, σαν μια ανίχνευση της πολύχρονης και πολύπτυχης πορείας του φορέα μέσω των γραφιστικών  αποτυπωμάτων της καλλιτέχνιδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ ή στο παρακάτω βίντεο:

 

Κατηγορία Δράσης