Χαρούμενες Περιπλανήσεις

Ημερομηνία Έναρξης:
Ημερομηνία Λήξης:
Διάρκεια:
Χαρούμενες Περιπλανήσεις: Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων για Παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Ανηλίκων Αλίμου "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

Χαρούμενες Περιπλανήσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

 

Οι Χαρούμενες Περιπλανήσεις είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, εικαστικά, θεατρικά και μουσικά, τα οποία πραγματοποιεί η Σχεδία στον χώρο της Δομής Φιλοξενίας Ανηλίκων Αλίμου με την οικονομική στήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής  (Κ.Κ.Π.Π.Α.).

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η ψυχαγωγία των παιδιών
  • η προσωπική τους έκφραση μέσω της τέχνης
  • η  μείωση μετατραυματικού στρες
  • η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους
  • η καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας
  • η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων 

Τα παιδιά σε ομάδες των 10-12 ατόμων έχουν την ευκαιρία, μέσα σε κλίμα ελευθερίας και αποδοχής, να γνωρίσουν τους κώδικες της κάθε μορφής τέχνης και να τους χρησιμοποιήσουν τόσο για την προσωπική τους έκφραση όσο και για τη δόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε βίντεο/σποτ, βασισμένο σε εικαστικά έργα με ποικίλες θεματικές και μουσική σύνθεση των ίδιων των παιδιών με θέμα τον «Θυμό». Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

Συντελεστές:

Δημιουργία σποτ: Μιχάλης Κιούσης

Εμψυχωτές/τριες: Νίκος Βερύκοκος, Κατερίνα Γκίκα, Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, Βιλντάν Χασάνογλου

Επιστημονικός συντονιστής: Παναγιώτης Κασσιανός

 

 

Με το τέλος του Ιουνίου 2024, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Χαρούμενες Περιπλανήσεις το οποίο υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων Αλίμου “Άγιος Ανδρέας".

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την 1 Δεκεμβρίου 2023 έως το τέλος Ιουνίου 2024 και περιλάμβανε εργαστήρια με δραστηριότητες καλλιτεχνικές - εικαστικές, θεατρικές μουσικοκινητικές, οπτικοακουστικές-  για δυο ομάδες παιδιών. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια λάβαιναν χώρα κάθε Σάββατο πρωί και είχαν  90λεπτη διάρκεια για την κάθε ομάδα. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας.

Στις 12 Ιουνίου στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής της Δομής, λειτούργησε Έκθεση με τα εικαστικά έργα των παιδιών και έγινε προβολή της μικρής ταινίας κινούμενου σκίτσου που δημιούργησαν και έντυσαν μουσικά τα ίδια τα παιδιά.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

 

 

 

Κατηγορία Δράσης