Η Σχεδία Τα νέα μας Δραστηριότητες Εκπαιδευτικό Υλικό Links Επικοινωνία

Δραστηριότητες >> ELELE >>

ELELE II

Έναρξη: 1/7/2005
Λήξη: 30/6/2008
Διάρκεια: diarkeiaΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Elele II, δημιουργήθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας και το Κέντρο Παιδαγωγικής  και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Δήμου Ελευσίνας, το οποίο λειτουργεί σε  νεόδμητο κτίριο στο πάρκο Αλωνιών, στην οδό Κυπραίου (στάση λεωφ. «Πολυκατοικίες»).
 
 
Βασικός  στόχος  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ελευσίνας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων  του παιδιού , όπως αυτά περιγράφονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού  που υπογράφηκε στην Ν.Υόρκη στις 26/1/1990 και επικυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν. 2101/92 ( ΦΕΚ 192 τ. Α΄).
 
 
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
(ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν 2101/92)
 
ΑΡΘΡΟ 2
 
1.Τα Συμβαλλόμενα Κράτη υποχρεούνται να σέβονται τα δικαιώματα, που αναφέρονται στην παρούσα Σύμβαση και να τα εγγυώνται σε κάθε παιδί που υπάγεται στη δικαιοδοσία τους, χωρίς καμία διάκριση φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων του παιδιού ή των γονέων του ή των νόμιμων εκπροσώπων του ή της εθνικής, εθνικιστικής ή κοινωνικής καταγωγής τους, της περιουσιακής τους κατάστασης, της ανικανότητάς τους, της γέννησής τους ή οποιασδήποτε άλλης κατάστασης.
2.Τα Συμβαλλόμενα Κράτη παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά το παιδί έναντι κάθε μορφής διάκρισης ή κύρωσης, βασισμένης στη νομική κατάσταση, στις δραστηριότητες, στις εκφρασμένες απόψεις ή στις πεποιθήσεις των γονέων του, των νόμιμων εκπροσώπων του ή των μελών της οικογένειάς του.

 

ΑΡΘΡΟ  13
1. Το παιδί έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να ερευνά, να λαμβάνει και να διαδίδει κάθε είδους πληροφορίες και ιδέες, είτε προφορικά, είτε γραπτά είτε με τη μορφή της τέχνης,,  ή οποιουδήποτε άλλου μέσου της δικής του επιλογής.
 
ΑΡΘΡΟ 31
 
1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν στο παιδί το δικαίωμα στην ανάπαυση και στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, στην ενασχόληση με ψυχαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του και στην ελεύθερη συμμετοχή στην πολιτιστική και  καλλιτεχνική ζωή.
 
 
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ελευσίνας  προσφέρει σε παιδιά και ενηλίκους την ευκαιρία:
-να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους ,
-να συναντήσουν συνομηλίκους  και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις,
-να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες
-να συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης,
 
και όλα αυτά μέσα σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο , το οποίο αντιστρατεύεται κάθε είδους προκαταλήψεις και διακρίσεις, όσον αφορά
o       την κοινωνική τάξη
o       την πολιτισμική προέλευση
o       το θρήσκευμα
o       τη γλώσσα
o       το φύλο
o       τις σωματικές ικανότητες
 
Οι  δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, πραγματοποιούνται  σε  κλίμα  ισοτιμίας και πολυφωνίας, το οποίο καλλιεργεί το σεβασμό του «άλλου», μέσα από την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και τη συνεργασία.  
 
 
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 
 
Το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης      περιλαμβάνει:
-         Εργαστήρια ποικίλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά (θεατρικών,μουσικών, εικαστικών, κινηματογραφικών)
-         Εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης για εκπαιδευτικούς και γονείς.
 
 
 


Η Σχεδία | Τα νέα μας | Δραστηριότητες | Εκπαιδευτικό υλικό | Links | Επικοινωνία

Καΐρη 23, Ν. Σμύρνη - Τηλ/Φαξ: 210-3218590
ανάπτυξη και φιλοξενία Technopolis SA