Η Σχεδία Τα νέα μας Δραστηριότητες Εκπαιδευτικό Υλικό Links Επικοινωνία

Δραστηριότητες >> Σεμινάρια >>

Κατάρτιση εκπαιδευτικών, διαμεσολαβητών και εθελοντών σε θέματα γλωσσικής-πολιτισμικής ένταξης προσφύγων ( Δράση 10 του Έργου PRESS του Ε.Α.Π.) - 2017

Έναρξη: 1/2/2017
Λήξη: 30/6/2017
Διάρκεια:Η Σχεδία είχε αναλάβει την υλοποίηση της δράσης 10 του έργου P.R.E.S.S (Provision of Refugee Education and Support Scheme) το οποίο αποτελούσε μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Η  Δράση 10 αφορούσε στην κατάρτιση εκπαιδευτικών, διαμεσολαβητών και εθελοντών που εμπλέκονταν σε εκπαιδευτικές δράσεις με πρόσφυγες  με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα προσέγγισης και επικοινωνίας κοινού με διαφορετικό γλωσσικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Το πρόγραμμα  κατάρτισης υλοποιήθηκε σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα) και σ’ αυτό συμμετείχαν συνολικά 160 εκπαιδευτικοί. Περιλάμβανε τρεις διά ζώσης κύκλους συνολικής διάρκειας 45 ωρών εστιασμένους σε τέσσερις άξονες:

§  Διαπολιτισμική Επικοινωνία

§  Ανθρώπινα Δικαιώματα

§  Μετα-τραυματικό άγχος

§  Ενταξιακή Εκπαίδευση

Για την υλοποίηση των κύκλων κατάρτισης δόθηκε έμφαση σε βιωματικού τύπου προσεγγίσεις καθώς και σε διαδραστικές εισηγήσεις.

 

Η Σχεδία | Τα νέα μας | Δραστηριότητες | Εκπαιδευτικό υλικό | Links | Επικοινωνία

Καΐρη 23, Ν. Σμύρνη - Τηλ/Φαξ: 210-3218590
ανάπτυξη και φιλοξενία Technopolis SA