Η Σχεδία Τα νέα μας Δραστηριότητες Εκπαιδευτικό Υλικό Links Επικοινωνία

Δραστηριότητες >> Σεμινάρια >>

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ

Έναρξη: 1/5/2010
Λήξη: 30/6/2010
Διάρκεια: diarkeia

15 - 16 Μαϊου 2010

 Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», το Σάββατο 15 Μαΐου και  την Κυριακή 16 Μαΐου. 

 Η έκθεση διοργανώνθηκε στο πλαίσιο προγράμματος επιμόρφωσης στελεχών Παιδικών Σταθμών των Δήμων Π. Φαλήρου , Ρέντη, Ταύρου, Χαϊδαρίου και Ελευσίνας, με τίτλο:

«Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ως μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού»,

που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», με χρηματοδότηση του Bernard van Leer Foundation (πρόγραμμα Ελελέ ΙΙΙ) και με τη στήριξη των παραπάνω Δήμων.

 

 Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών περιλάμβανε τρεις κύκλους σεμιναρίων:

1ος κύκλος: Βιωματικά σεμινάρια για την προώθηση του σεβασμού στα δικαιώματα του παιδιού  μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2009)

2ος κύκλος: Βιωματικά σεμινάρια και σχεδιασμός καλλιτεχνικών  προγραμμάτων από τις/τους εκπαιδευτικούς (ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο 2010)

3ος κύκλος: Υλοποίηση προγραμμάτων καλλιτεχνικής έκφρασης στην τάξη.

 

Στην έκθεση που αποτέλεσε το επιστέγασμα του τρίτου κύκλου του προγράμματος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δουλειάς των εκπαιδευτικών (έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από θεατρικές δραστηριότητες), η οποία είχε πολύ θετική απήχηση, ιδιαίτερα από τα  παιδιά που αντιμετώπιζαν δυσκολίες  στην ένταξή τους στην ομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Επιπρόσθετο Υλικό
Η Σχεδία | Τα νέα μας | Δραστηριότητες | Εκπαιδευτικό υλικό | Links | Επικοινωνία

Καΐρη 23, Ν. Σμύρνη - Τηλ/Φαξ: 210-3218590
ανάπτυξη και φιλοξενία Technopolis SA